ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΦΙΣΑΣ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

ΤΑΞΗ : Α2

Στα πλαίσια της 2ης δράσης που παίρνει μέρος το σχολείο μας, «Κομποστοποίηση με βάση τις αρχές εκπαίδευσης STEAM» τα «πρωτάκια» του Α2 με τη δασκάλα  τους  κα  Μιχάλη Ελπινίκη  και  σε συνέχεια της δράσης που προηγήθηκε στην τάξη με στόχο την ευαισθητοποίησή τους στο θέμα της Διατροφής και της Πείνας, μέσα  από το πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό της βαλίτσας με τίτλο «ΓΗ 2030», μίλησαν και προσέγγισαν τη  σημασία της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ  στη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των μικρών μαθητών στους «17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης», οι μαθήτριες και οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με το θέμα  της ανακύκλωσης. Μετά από διαλογική συζήτηση και βιωματικές δράσεις στο θέμα (εκμάθηση των υλικών που ανακυκλώνονται, τοποθέτηση ειδικών κάδων στην τάξη για ανακυκλώσιμα υλικά, εκμάθηση τρόπων επαναχρησιμοποίησης υλικών) αποφασίστηκε η κατασκευή μιας αφίσας με θέμα: «ΗΛΙΟΣ=ΖΩΗ».                                                

Τα παιδιά επέλεξαν το συγκεκριμένο θέμα με αφορμή την υλοποίηση του θεματικού κύκλου των εργαστηρίων δεξιοτήτων: Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία με τίτλο προγράμματος: « Η γη γυρίζει και η ζωή αρχίζει…!» και αφορούσε το ηλιακό μας σύστημα και τους πλανήτες.

Γνωρίζοντας πλέον την αξία του ήλιου ως πηγή ενέργειας, καθώς  και την αξία της ανακύκλωσης, η κατασκευή αυτή με τα ανακυκλώσιμα υλικά, έχει στόχο να δείξει πως δεν πετάμε κάτι που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για διαφορετικό σκοπό!                                                

Στη συγκεκριμένη περίπτωση φτιάξαμε ένα εικαστικό έργο που  περνά τα μηνύματά μας σχετικά με την ανακύκλωση και τον ήλιο!!!

Ευχαριστούμε την Εικαστικό του σχολείου μας, κα Στέλλα Τσιστράκη, για την καθοδήγηση των μαθητών στο  βάψιμο των χάρτινων ρολών.