«Πόντος – Ελευσίνα! Ο σπόρος που έσπειρε ζωή, ανθεί και φέρει κι άλλο»

«Πόντος – Ελευσίνα! Ο σπόρος που έσπειρε ζωή, ανθεί και φέρει κι άλλο». Με αυτόν τον τίτλο συμμετέχει το σχολείο μας στον 8ο  Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Ελληνισμό της Ανατολής που διοργανώνει η Διεύθυνση ΠΕ Σερρών. Το Γ2 τμήμα με την δασκάλα της τάξης κ. Σεμερτζίδου Ασημίνα έχει οργανώσει και πραγματοποιεί στη διάρκεια της χρονιάς μια σειρά από δραστηριότητες, δράσεις και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον διαγωνισμό αυτό.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 04 02 224223

Στις 19 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ2 τμήματος του σχολείου επισκέφθηκαν τον Σύλλογο Ποντίων Ελευσίνας “Νέα Τραπεζούντα” . Εκεί ήρθαν σε επαφή με τους ανθρώπους του συλλόγου που τους υποδέχθηκαν με θέρμη, τους ξενάγησαν στον χώρο κάνοντας ένα ταξίδι στο παρελθόν, τραγούδησαν και στο τέλος έφτιαξαν παραδοσιακά πιροσκί.

φωτο1
φωτο2
φωτο3

Η επίσκεψη στον σύλλογο Ποντίων Ελευσίνας, είναι μάθημα ζωής, ιστορίας και πολιτισμού! Ευχαριστούμε την πρόεδρο κ. Σοφία Παντελίδη-Κοσμίδη για την ανοιχτή αγκαλιά της και την ζωντανή εξιστόρηση της ζωής των Ποντίων.

φωτο4

Ευχαριστούμε τον λυράρη κ. Ηλία Υφαντίδη, που με τον γλυκό του λόγο καθήλωσε τα παιδιά και έμαθαν για την ποντιακή λύρα και μουσική. Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα, γιατί έγραψε για χάρη μας ένα τραγούδι που το τραγούδησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες στα ποντιακά.

φωτο5

Ευχαριστούμε και τις κυρίες του συλλόγου, που βοήθησαν και έφτιαξαν τα παιδιά υπέροχα πιροσκί.

Τα τιμήσαμε δεόντως!

φωτο6

Στις  6 Μαρτίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ2 με τη δασκάλα τους  κ. Ασημίνα Σεμερτζίδου, τη διευθύντρια κ. Ευφροσύνη Γιάννου, την κ. Ευαγγελία Κλάπα, τον κ. Βασίλη Πολυγένη και την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Αλεξάνδρα Τσίγκου επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο Ελευσίνας.

εικονα 1
εικονα 3
εικονα 4

Οι μαθητές/τριες υποδύθηκαν τους ρόλους τους και  μας θύμισαν τον σπουδαίο μύθο της Περσεφόνης.

εικονα 6 1
ΕΙΚΟΝΑ7
εικονα 5 1

Περάσαμε πολύ όμορφα παιδιά και εκπαιδευτικοί!  Αγαπήσαμε ξανά την πόλη μας και καταλάβαμε πόσο σπουδαία είναι!

Συγχαρητήρια για τις δράσεις τους και καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!!