Οδηγίες και κατευθύνσεις για τις εγγραφές της Α΄τάξης

image 1

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει της σχετικής εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α οι εγγραφές των μαθητών της Α΄ τάξης για το σχολικό έτος 2024 – 2025 ξεκινούν την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024 και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 20η Μαρτίου 2024.  Οι γονείς συμπληρώνουν τη σχετική αίτηση και καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο σχολείο. Ο ορισμός της σχολικής περιφέρειας του 5ου Δημοτικού Σχολείου βρίσκεται στη σελίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής: Δημοτικά Σχολεία Δυτικής Αττικής  και είναι η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Πλάτωνος από Αριστοτέλους και προς παραλία από την πλευρά του Δήμου Ελευσίνας, Αριστοτέλους όλους τους αριθμούς, Αρκαδίου από το 1 μέχρι και την Θείρων, Θείρων από Τραπεζούντος μέχρι Αρκαδίου, Τραπεζούντος από Θείρων μέχρι Δαρδανελλίων αριστερή πλευρά, Εθνικής Αντιστάσεως από όρια Δήμου Ελευσίνας-Μάνδρας μέχρι 51 στους μονούς, 54 στους ζυγούς αριθμούς, Γοργοποτάμου μόνο ζυγούς, Ηρώων Πολυτεχνείου από 85 στους μονούς και από 104 στους ζυγούς αριθμούς μέχρι τα όρια Δήμου Ελευσίνας-Δήμου Μάνδρας,  ΠΕΟΑΚ όλοι οι αριθμοί και όλες οι μικρότεροι οδοί που εμπεριέχονται στον κύκλο που σχηματίζουν οι προαναφερόμενες οδοί. Μαθητές Α΄ τάξης που έχουν αδέλφια στο σχολείο εγγράφονται υποχρεωτικά στο σχολείο φοίτησης του/της αδελφού/ης τους.

Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου οι εγγραφές θα διενεργούνται καθημερινά από τις 09:00π.μ –13:00μ.μ από τη διευθύντρια του σχολείου.  Ο γονέας του προς εγγραφή μαθητή καταθέτει σχετική αίτηση εγγραφής η οποία παρέχεται από το σχολείο. Η αίτηση, σύμφωνα με την πρόσφατη τροποποίηση του σχετικού νόμου, θα πρέπει να έχει τις υπογραφές και των δύο γονέων. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει είτε να προσέλθουν και οι δυο για να κάνουν την αίτηση είτε να περάσει ο έτερος κηδεμόνας από το σχολείο, εντός των προθεσμιών, για να (συν)υπογράψει τη σχετική αίτηση ή να αποστείλει σχετική υπεύθυνη δήλωση αποδοχής της εγγραφής του παιδιού του θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής είτε από ΚΕΠ, είτε από την ψηφιακή πύλη Gov.gr ή από Δημόσια Υπηρεσία..

     Στα πλαίσια του καλύτερου προγραμματισμού ο γονέας θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσει με το σχολείο είτε τηλεφωνικά (2105547810 – 2131300643) είτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου mail@5dim-elefs.att.sch.gr  προκειμένου να καθορισθεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσής του.

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή εκτός από τα παιδιά της Α΄ τάξης θα πρέπει να συμπληρωθεί και από τα παιδιά που θα φοιτήσουν στη Δ΄ τάξη το σχολικό έτος 2024 – 2025 (η φετινή Γ΄ τάξη). Το ΑΔΥΜ έχει τριετή ισχύ.

Το ΑΔΥΜ μόνο η 1η σελίδα του, (η 2η περιέχει απόρρητα ιατρικά δεδομένα του μαθητή και παραμένει στο αρχείο του ιατρού), θα πρέπει να προσκομισθεί στο σχολείο  είτε με την εγγραφή ή (το αργότερο) την πρώτη ημέρα λειτουργίας του την επόμενη σχολική χρονιά (2024 – 2025). Για τη συμπλήρωσή του οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας ή στον προσωπικό τους παιδίατρο. Χωρίς έγκυρο ΑΔΥΜ οι μαθητές δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στο μάθημα της Γυμναστικής.

Στο Κέντρο Υγείας μπορεί να συμπληρωθεί ΔΩΡΕΑΝ το ΑΔΥΜ από τον παιδίατρο που θα εξετάσει το παιδί. ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο παιδίατρος κρίνει αναγκαίο, το παιδί θα παραπέμπεται από αυτόν για επιπλέον εξέταση (καρδιολογική, οφθαλμολογική κλπ.) το αποτέλεσμα της οποίας θα σημειώνεται στο ίδιο έντυπο ΑΔΥΜ.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου