Πολιτιστικές και Αθλητικές Δράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας

20231210 184031

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας παράσταση με θέμα τους «Ελευσίνιους Μύθους». Η παράσταση ήταν αποτέλεσμα εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά δημοτικού  που σαν στόχο είχε τη θεατροποίηση και αναπαράσταση μυθολογικών επεισοδίων, άμεσα συνδεδεμένων με τα Ιερά Μυστήρια της Ελευσίνας.

Στο πρώτο μέρος του έργου ο Θίασος «Εύμολπος»  του 5ου Δ.Σ. Ελευσίνας, παρουσίασε το έργο «Διονύσου Γένεσις» και στο δεύτερο μέρος ο Θίασος «Αγέλαστος Πέτρα» του 4ου Δ.Σ. Ελευσίνας, παρουσίασε το «Περσεφόνης Αρπαγή».

Οι παραστάσεις βασίστηκαν πάνω σε έμμετρα κείμενα και συνοδεύτηκαν από ζωντανή μουσική αρχαίας λύρας, πανδουρίδας, κιθάρας και κρουστών.

20231210 184122

Τα κείμενα και η μουσική των παραστάσεων, είναι γραμμένα από τον εμπνευστή και εισηγητή του προγράμματος, σκηνοθέτη και θεατροπαιδαγωγό κ. Θοδωρή Οικονομίδη.

Η παράσταση διοργανώθηκε με την άμεση συμπαράσταση των Διευθύνσεων των σχολείων και των Συλλογών Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου και 5ου Δημοτικού Ελευσίνας και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνας.

received 171052979424124

Πολλά συγχαρητήρια στη θεατρική μας ομάδα «Εύμολπος»!!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας έλαμψαν στη σκηνή, μας συγκίνησαν με την ερμηνεία τους και πάνω από όλα το χάρηκαν πολύ!!

Συγχαρητήρια και στον Σύλλογο Γονέων για την πρωτοβουλία και τη συμβολή του σε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα!!

20231210 183218 1

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν αγώνες στίβου στα πλαίσια της προσπάθειας του Πανελευσινιακού Α.Π.Ο. να γνωρίσουν τα μικρά παιδιά τις χαρές, την ομορφιά, αλλά και την  χρησιμότητα των αθλημάτων του στίβου. Στην Ημερίδα Στίβου για σχολεία, με φιλοξενούμενα σχολεία το 5ο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, οι μαθητές και οι μαθήτριες πλαισιωμένοι/ες από τις Ακαδημίες του ” Πανελευσινιακού Α.Π.Ο.” και του “Α.Ο. Δίας Ολυμπιακού Χωριού ” δοκιμάστηκαν  σε αθλήματα ταχύτητας, άλματος και ρίψεων συμμετέχοντας με όλη την καρδιά τους στη “γιορτή” αυτή του Αθλητισμού!!

Δεν υπήρχε βάθρο, όλα τα παιδιά ήταν νικητές και νικήτριες για τη συμμετοχή και την προσπάθεια τους, γι’ αυτό και ΟΛΑ στο τέλος πήραν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια!!

received 187356734448775

Συγχαρητήρια σε όλους/όλες τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που έλαβαν μέρος, στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία και στον Πανελευσινιακό για την άψογη φιλοξενία και διοργάνωση αυτής της ημερίδας αθλητισμού!!